Over ons

Ze ontmoetten elkaar op Tinder toen Mirjam tijdens een rondreis door Amerika in de buurt van Kansas was. Joshua had destijds samen met zijn vader een foodtruck: Allenbrand’s Gourmet Popcorn en hij woonde in Kansas City. Mirjam en Joshua raakten bevriend totdat ze het in 2015 allebei de hoogste tijd vonden om elkaar eens in het echt te ontmoeten.

 

Zo gezegd, zo gedaan en de vonk sprong meteen over. De twee moeten lachen: “Liefde op het eerste gezicht ja.” Mirjam vertelt: “Ik besloot daarna drie maanden naar hem toe te gaan. Een sprong in het diepe, maar het was het waard. Ik hielp hem daar met van alles en toen we besloten om zelf een zaak te beginnen hebben we voor Nederland gekozen want ik zou mijn familie anders te erg missen.”

En niet zomaar in Nederland want de twee wilden zich in Dordrecht vestigen. “Ik werd gewoon verliefd op deze stad. Zoveel historie en dat zie je aan alles. I loved the feeling of Dordrecht“, zegt Joshua die regelmatig overschakelt op zijn moedertaal.

Hoewel ons eiland niet de eerste plek is waar je aan denkt als je een popcornzaak wil beginnen, zijn de klanten tot nu toe blij met de komst van de Amerikaan, zeggen de twee. “Mensen reageren verbaasd, maar we laten ze vaak proeven wat ze kunnen kopen en dan zijn ze altijd enthousiast”, vertelt Mirjam. “We zijn heel blij met hoe mensen op onze winkel reageren”, vult Joshua aan.

 

De foodtruck in Amerika

 

Making Popcorn

Toen het stel vertelde over hun plannen in Dordt, reageerde niet iedereen even enthousiast als zijzelf waren. Joshua wijst naar Mirjam: “Haar vader vroeg me: ‘Wat wil je hier gaan doen?’ Ik zei: ‘Making popcorn‘ en hij begon heel hard te lachen. Toen hij zag dat ik serieus bleef kijken, snapte hij dat ik het meende.” Mirjam: “Maar inmiddels snapt iedereen het en zijn ze eigenlijk net zo enthousiast als wij.”

 

Mom and Dad

Ook de ouders van Joshua zijn enthousiast. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat ze hem enorm missen. En andersom geldt dat precies hetzelfde. Als we Joshua vragen naar zijn familie, verandert zijn glimlach in een serieuze blik. “Ja het is moeilijk zo zonder mijn familie. Wat kan ik zeggen? We zijn een popcornfamilie. Ze zouden het ook heel fijn vinden om mee te kunnen helpen hier.”

  

In de toekomst

Joshua en Mirjam willen natuurlijk eerst dat het goed gaat met ze zaak in Dordt. Als het zo goed blijft gaan als nu, willen ze misschien uitbreiden. “Eerste stap is online en als dat goed gaat, moeten we misschien kijken of we de popcorn op een andere plek ik Dordt kunnen maken. Zodat dit echt alleen een winkel is. En wie weet kunnen we ook wel naar andere steden, maar we zullen niet naar grote steden gaan en ook houden we altijd Dordrecht als basisplek. We zijn een familiezaak and this is our home.”

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »